logo


Lesena okna

Prodajamo in montiramo lesena okna podjetja M SORA d.d.

SMG je pooblaščeni monter za podjetje M SORA d.d. Lahko se oglasite v našem salonu na Čabranski 8 v Cerknici (stavba avtobusne postaje), kjer vam bomo svetovali o primerni izbiri lesenih oken za vaš dom.  Poglejte si tudi nekaj referenc kje in kako smo do sedaj vgradili leseno stavbno pohištvo.

M SORA d.d. je najbolj priznano podjetje za proizvodnjo lesenih oken v Sloveniji. Njihovo kakovost potrjujejo tudi nagrade, nedavno so osvojili 1. nagrado za cenovno najugodnejše certificirano pasivno okno. Podjetje konstantno vlaga v razvoj čim boljših oken, ki uporabnikom zagotavljajo kvalitetne bivalne pogoje. Zavezujejo se k odgovornosti za kakovostno delo v časih, ki zahtevajo vedno večjo odličnost, delo brez napak, ko se moramo vsak dan boriti za konkurenčnost na domačem in tujih trgih.

Izbirate lahko med naslednjimi lesenimi okni:

Lesena okna NATURA 3

msora_natura_3

NATURA 3 je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve — preproste. Zasnova okna tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. Rezultat je okno, ki je enostavno po svoji naravi, a darežljivo po koristih, ki jih zagotavlja.

Lesena okna NATURA OPTIMO

Okno NATURA OPTIMO je v celoti leseno in ga zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Gre za osnovnega in zelo priljubljenega predstavnika iz družine Optimo.

Lesena okna NATURA OPTIMO XL

Okno NATURA OPTIMO XL je v celoti leseno, optimalna kombinacija visoke toplotne učinkovitosti, privlačnega videza in dostopne cene. Okno ima s poravnanimi linijami izredno lep izgled, kar ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«).

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,91 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,74 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,71 W/m2K

 

Lesena okna NATURA OPTIMO XLT

Okno Natura Optimo XLT je poseben predstavnik družine Optimo. Gre za okno, ki je izdelano iz termično modificirane smrekovine in je nagrajeno uradno certificirano kot pasivno okno. Je v celoti leseno, odlikuje ga privlačen izgled, izjemna toplotna učinkovitost in ugodna cena.

Lesena okna NATURA PASIV

NATURA PASIV je okno, ki učinkovito sodeluje pri prizadevanjih za znižanje energetske porabe v objektih. Pri razvoju okna so bile uporabljene rešitve, ki poudarjeno zmanjšujejo energetsko in zvočno prepustnost. Združuje sodobno oblikovanje in vrhunsko izvedbo.

Lesena okna NATURA E112

OKNO NATURA E112 je bilo razvito zaradi okoljske odgovornosti podjetja M SORE.
Umetni izolacijski materiali za proizvodnjo katerih je potrebna velika količina energije in ki zato povzroči velike izpuste CO2, so pri tem oknu nadomeščeni z naravnimi, lesom in zrakom.  

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,66 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,84 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,65 W/m2K

 

Alu-les okna UDOBJE

OKNO UDOBJE je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade.

Lesena okna NATURA E92

OKNO NATURA E92 je bilo razvito zaradi okoljske odgovornosti podjetja M SORE. Umetni izolacijski materiali za proizvodnjo katerih je potrebna velika količina energije in ki zato povzroči velike izpuste CO2, so pri tem oknu nadomeščeni z naravnimi, lesom in zrakom.

Lesena okna NATURA

NATURA je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve — preproste. Zasnova okna tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. Rezultat je okno, ki je enostavno po svoji naravi, a darežljivo po koristih, ki jih zagotavlja.

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 1,20 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,72 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 1,20 W/m2K

 

Alu-les okna UDOBJE 3

Okno UDOBJE 3 je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade.

Alu-les okna UDOBJE 3Q

Okno UDOBJE 3Q je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade.

Alu-les okna UDOBJE 3QL

Okno UDOBJE 3QL je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade. 

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,88 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,80 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,83 W/m2K

 

Alu-les okna UDOBJE OPTIMO L

Okno UDOBJE OPTIMO L sestavlja kombinacija lesa in aluminija, zaznamuje pa ga optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Gre za osnovno različico okna iz družine Udobje Optimo z že poravnano linijo aluminija na zunanji strani okna kar ponazarja črka L (»Line«).

Alu-les okna UDOBJE OPTIMO XL

Okno UDOBJE OPTIMO XL sestavlja kombinacija lesa in aluminija, zaznamuje pa ga optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. UDOBJE OPTIMO XL je nadgradnja okna Udobje Optimo L z dodatno poravnano linijo okenskega profila na notranji strani okna kar ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«).

Alu-les okna UDOBJE OPTIMO XLS

Okno Udobje Optimo XLS sestavlja kombinacija lesa in aluminija, zaznamuje pa ga optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Udobje Optimo XLS je vitkejša različica okna Udobje Optimo XL, prav tako s poravnanimi linijami lesenega okenskega profila na notranji strani ter aluminija na zunanji. Slednje ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«), črka S pa označuje njegovo vitkost (»Slim«)

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,73 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,73 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,76 W/m2K

 

Alu-les okna UDOBJE PASIV

UDOBJE PASIV je okno, ki odpira novo poglavje v designu alu les okna in sledi sodobnim trendom minimalizma. Lesenemu okvirju je na zunanji strani dodan alu okvir, ki podaljšuje trajnost okna in prinaša nove možnosti barvnih kombinacij.

Alu-les okna UDOBJE E92

Okno UDOBJE E92 je bilo razvito zaradi okoljske odgovornosti podjetja M SORE. Umetni izolacijski materiali za proizvodnjo katerih je potrebna velika količina energije in ki zato povzroči velike izpuste CO2, so pri tem oknu nadomeščeni z naravnimi, lesom in zrakom. Tehnologija nam omogoča izdelavo zračnih žepkov, ki omogočajo visoko toplotno izolativnost lesa. Zunanja stran okna je dodatno zaščitena z aluminijem.

Alu-les okna UDOBJE E112

Okno UDOBJE E112 je bilo razvito zaradi okoljske odgovornosti podjetja M SORE. Umetni izolacijski materiali za proizvodnjo katerih je potrebna velika količina energije in ki zato povzroči velike izpuste CO2, so pri tem oknu nadomeščeni z naravnimi, lesom in zrakom. Tehnologija nam omogoča izdelavo zračnih žepkov, ki omogočajo visoko toplotno izolativnost lesa. Zunanja stran okna je dodatno zaščitena z aluminijem.

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,83 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,69 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,65 W/m2K

 

Alu-les okna UDOBJE 3QXL

Okno UDOBJE 3QXL je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade. Okno UDOBJE 3QXL ima dodatno poravnano linijo okenskega profila na notranji strani okna kar ponazarjata črki L (»Line«) in X (»Xclusive«).

Alu-les okna UDOBJE QS

Okno UDOBJE QS je navznoter toplo in prijazno, navzven pa odločno in vzdržljivo. Videz notranje strani lahko prilagodite stanovanjski opremi, videz zunanje strani pa videzu fasade.

Alu-les okna UDOBJE P

UDOBJE P je okno, ki posrečeno kombinira pozitivne lastnosti dveh plemenitih materialov. Lesenemu okvirju se je na zunanji strani namreč dodal aluminij, zato okno pridobi glede trajnosti, videza in energetske varčnosti. Naštete lastnosti okna dodatno izboljšuje dodano tretje steklo.

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,80 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 1,20 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 1,00 W/m2K

 

lesena okna NATURA PASIV IZO

NATURA PASIV IZO je okno, ki učinkovito sodeluje pri prizadevanjih za znižanje energetske porabe v objektih. Pri razvoju okna so bile uporabljene rešitve, ki poudarjeno zmanjšujejo energetsko in zvočno prepustnost. Kljub visoki izolativnosti ohranja okno vse ostale potrebne odlike — od sodobnega oblikovanja do vrhunske izvedbe.

lesena okna NATURA+

NATURA+ je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve — preproste. Zasnova okna tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. Rezultat je okno, ki je enostavno po svoji naravi, a darežljivo po koristih, ki jih zagotavlja.

Alu-les okna VIZIJA

Okno VIZIJA je zasnovano in oblikovano v duhu sodobnih, inovativnih pristopov v arhitekturi. Z zunanje strani tako ni videti lesa, saj celotno zunanjo površino elegantno pokrije domiselna kombinacija izolacijskega stekla in emajliranega roba.

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,65 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 1,00 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,88 W/m2K

 

Alu-les okna VIZIJA XL /span>

Okno VIZIJA XL je zasnovano in oblikovano v duhu sodobnih, inovativnih pristopov v arhitekturi. Z zunanje strani tako ni videti lesa, saj celotno zunanjo površino elegantno pokrije domiselna kombinacija izolacijskega stekla in emajliranega roba.
PRIKAŽI DETAJLE

Alu-les okna JAPAN

Okno JAPAN je zaradi inovativnih rešitev še zlasti primerno za vse tiste, ki ob prenovi ali gradnji objekta želijo preseči povprečen izkoristek ter zmanjšati toplotno izgubo in vdor hrupa. To okno ima izredno visoko zvočno in toplotno izolativnost, med stekla pa se lahko vstavi tudi žaluzija..

lesena okna NATURA PASIV XPS

NATURA PASIV XPS je okno, ki učinkovito sodeluje pri prizadevanjih za znižanje energetske porabe v objektih. Pri razvoju okna so bile uporabljene rešitve, ki poudarjeno zmanjšujejo energetsko in zvočno prepustnost. Kljub visoki izolativnosti ohranja okno vse ostale potrebne odlike — od sodobnega oblikovanja do vrhunske izvedbe.

 

toplotna prehodnost okna do Uw = 0,80 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,62 W/m2K
toplotna prehodnost okna do Uw = 0,77 W/m2K