logo


Mansardna stanovanja

Mansardna stanovanja, znana tudi kot francoska streha, so prostor, kjer se vertikalne stene staknejo s streho in imajo zato tudi delno  ali v celoti nagnjen strop. Z izgradnjo mansarde se ali poveča/poviša prostor ali pa se izkoristi podstrešni prostor kot svoje nadstropje.

Zaradi nepravilnih oblik mansard se pri njihovi ureditvi običajno uporablja suho montažo (mavčno-kartonske plošče), ki se z lahkoto prilagaja nepravilnim oblikam in skrije nepravilnosti.

mansardna-stanovanja

Podstrešna stanovanja so včasih imela prizvok manj kvalitetnih, saj so bila običajno temnejša, brez pogledov skozi okna in poleti vroča. Z vgradnjo strešnih oken in z ureditvijo prostorov s predelnimi stenami, vam lahko uredimo lepo mansardno stanovanje, ki bo svetlo in bo imelo zaradi toplotne izolacije in kvalitetnih oken prijetno temperaturo tako poleti, kot tudi pozimi.

Strešna okna, brez katerih si uporabnih podstrešnih prostorov preprosto ne moremo več predstavljati, so se precej razvila v zadnjem času. Ker prisegamo na kvaliteto pri gradnji mansardnih prostorov vgrajujemo strešna okna Velux. Smo tudi Velux-ov pooblaščeni monter strešnih oken.

Eden glavnih faktorjev, ki vpliva na možnost ureditve podstrešja v bivanjske prostore je naklon strehe. Običajno imajo strehe pri nas naklon okoli 35 % (nekod več, ponekod manj, glede na regijo v kateri se nahaja).

Če nameravate urediti mansardno stanovanje bi bilo smiselno, da prej preučite konstrukcijo strehe, saj ta igra pomembno vlogo pri oblikovanju podstrešja. Če želite lahko tudi izpostavite konstrukcijo tako da pokažete lesene tramove, saj da les prostoru še poseben čar. Pri mansardnih stanovanjih je tudi zelo pomembno koliko strešnih oken imajo in kako so okna razmeščena po strehi, saj skoznje običajno ne vidimo vendar služijo kot vir svetlobe in prezračevanje prostorov.

Načrtujemo in svetujemo Vam pri prostorskih rasporeditvah vašega doma in vaših poslovnih prostorov!

Zahtevajte brezplačno povpraševanje!