logo


Predelne stene

Suho-montažne predelne stene so postale nepogrešljive pri stanovanjskih gradnjah, saj je njihova montaža hitra in enostavna in za zamejitev sob zavzamejo najmanj prostora, dosegajo pa podobne, če ne celo boljše rezultate na področju zvočne in toplotne izolativnosti kot zidane stene. Predelne stene so se razvile do te mere, da so tudi dovolj nosilne, da nanje lahko montirate televizijo ali omarice.

Eden osnovnih in najpogostejših elementov za gradnjo suhih zidov so mavčno kartonske pregradne stene, ki imajo v primerjavi z drugimi sistemi številne prednosti.  Stene iz mavčno- kartonskih plošč postavimo zelo hitro in so bistveno lažje od ostalih struktur, zaradi česar z njimi lahko stene gradimo tudi v hišah s slabšo statiko.

sestava predelne stene

S pomočjo suhe gradnje lahko iz enega velikega prostora hitro in enostavno oblikujete več sob. Ker take pregradne stene niso del nosilne konstrukcije, smo pri oblikovanju prostorov z njimi bolj svobodni in jih prilagodimo željam in potrebam.

Z uporabo različnih sistemov suhe montaže, glede na predpise in zahteve naročnika, je mogoče za veliko manj denarja doseči veliko boljše rezultate, kot bi jih z ostalimi vrstami zidov.

Z namestitvijo posebnih vibracijskih modulov povezanih z radiom lahko stene tudi predvajajo glasbo. Glede na navedeno, je očitno kako širok izbor uporabe ponujajo mavčno-kartonske stene. Upali bi si celo trditi, da obstaja poseben sistem za kakršnokoli zahtevo stranke. Zaradi večplastnosti stene je mogoče na različnih straneh doseči popolnoma različne lastnosti, glede na namen prostora ene ali druge strani.

Z različnimi konstrukcijami je mogoče doseči visoko stopnjo toplotne in zvočne izolativnosti, protipožarne zaščite in odpornosti na vlago. Z uporabo specialnih plošč pa lahko glede na potrebe dosežemo tudi druge lastnosti, kot so visoka zaščita pred škodljivim sevanjem, visoka proti-vlomna zaščita, zaščita pred strelnim orožjem in eksplozivnimi napravami, pa tudi razne druge specialne lastnosti. Sodobni sistemi nudijo celo vgradno elementov za gretje ali hlajenje prostora. Na ta način stena prevzame vlogo radiatorja oziroma klimatske naprave.

Pri predelnih stenah je zaradi narave gradnje preprosta izpeljava inštalacij znotraj sten.

Za zahtevnejše stranke je možna tudi vgradnja drsnih predelnih sten. Z njimi lahko prostor spreminjamo, po potrebi združimo dve manjši sobi v eno veliko  ali jih zaradi potreb po zasebnosti ločimo.

Načrtujemo in svetujemo Vam pri prostorskih rasporeditvah vašega doma in vaših poslovnih prostorov!

Zahtevajte brezplačno povpraševanje!